Sıkça Sorulan Sorular
Araştırmacı en fazla kaç projede yer alabilir?

Tez Projeleri dışında araştırıcı ekleme ya da araştırıcı olma sınırı bulunmamaktadır. Tez projelerinde proje ekibi Danışman (proje yürütücüsü) ve öğrencisinden (proje araştırıcısı) oluşur. Eğer Eş danışman varsa o da araştırıcı olarak projede yer alır.

 

Kimler proje yapabilir?

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde tam zamanlı konumda çalışan Dr. Öğretim üyeleri, doçent, profesör kadrolarındaki öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacılar proje yapabilirler.

Yürütmekte olduğum bir proje için en fazla kaç ay ek süre talep edebilirim?

Proje yürütücülerinin gerekçeli talebi üzerine, BAP Komisyonu kararı ile projeler için 36 aylık süreyi aşmamak koşuluyla ek süre verilebilir.

 

Devam etmekte olan bir projenin yürütücüsüyüm. Yeni bir proje için başvuru yapabilir miyim?

Yürütücüler eş zamanlı olarak, Genel Araştırma Projesi, Çok Disiplinli Araştırma Projesi, Öncelikli Alan Araştırma Projesi, Kurum Dışı Ortak Katılımlı Araştırma Projeleri veya Uluslararası Araştırma İş birliği Projesi türündeki projelerden iki tane ulusal ve bir tane uluslararası projede yürütücü olmak üzere aynı anda üç projede yürütücü olarak görev alabilirler. Uluslararası Araştırma İş birliği Projesi ve TÜBİTAK’ ta başvurusu yürütücü sıfatı ile kabul edilen araştırmacılara fazladan 1 proje hakkı verilebilir.  Lisansüstü Tez Projesi’nde en fazla iki projede yürütücü olunabilir. Lisansüstü tez projelerinde alınabilecek görevler diğer proje görevlerine yönelik sınırlamaların dışında değerlendirilir. Dış Kaynaklı Projeler için Eş Finans Projesindeki görevler ile Alt Yapı Projeleri ve Destek Projeleri yukarıda belirtilen sınırlamaların dışında tutulur. Süresi bitmesine rağmen sonuçlandırılmamış projelerin bulunması durumunda, ilgili proje başarı ile sonuçlandırılmadan yeni bir proje başvurusu yapılamaz.

 

Araştırma Görevlisiyim, proje başvurusunu veya yürüyen bir proje ile ilgili bir talebi ben gerçekleştirebilir miyim?

Proje başvurusu veya yürüyen bir proje ile ilgili herhangi bir talepte bulunma işleminin proje yürütücüsü tarafından yapılması zorunludur. 

Öncelikli Alanlar nelerdir?

Öncelikli Alan Konuları

Fen/Mühendislik Bilimleri

İleri Malzeme, Mikro ve Nano Teknoloji

Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım

Doğal Kaynakların Etkin Kullanımı, Atık Yönetimi

Enerji Üretimi ve Enerji Depolama

MEMS, NEMS ve Yarı İletken Teknolojiler 

Sosyal Bilimler/Din Bilimleri

Dezavantajlı Gruplar

Kültürel ve Yerel Miras 

Sağlık Bilimleri

Kanser

Kronik Hastalıklar

Biyoteknolojik İlaçlar ve Aşı

Genel

İklim Değişikliği, Afetler, Afet Yönetimi

Yapay Zeka, Yüksek Teknolojik Ürünler, Siber Güvenlik

Turizmde Yenilikçi Yaklaşımlar (Sağlık Turizmi, İnanç Turizmi,Kırsal Turizm)